Hayalimdeki Meslekler eTwinning Projesi Başlıyor

Okulumuzda yürütülen eTwinning Projelerine bir yenisi daha eklendi.

06.01.2021 294

Okulumuz öğretmenlerinden  Zeliha Zengin Ve Öğrencileri 'HAYALİMDEKİ MESLEKLER'  eTwinning PROJESİNE BASLADI.

'HAYALİMDEKİ MESLEKLER' okul öncesinde çocuklara meslekleri tanıtmayı amaçlamıstır. Ayrıca mesleklerde cinsiyet ayrımının önüne geçerek kadın erkek meslek seçiminde asıl olan yetenek istek özellikle hayal etmektir. Her hafta bir mesleğin tanıtıldığı projede çocuklar meslekleri tanıyıp özellikleri hakkında bilgi edinirken kendilerine bir meslek seçtiğini hayal edecektir. Ailelerin çocuklarının iyi bir meslek seçimine katkı sağlayabilmesi için okul öncesi dönemden başlayarak ilgilerini, becerilerini, sosyal ortam ve oyun gruplarında ne yaptığını çok iyi gözlemlemesi gerekir"

"Doğru bir mesleğe yönlendirebilmek için anne ve baba çocuklarının nelere ilgi duyduğunu, nelere karşı becerileri olduğunu, bir iş yaparken ne yaptığını objektif olarak gözlemleyebilmelidir. Bu sürece çok erken yaşlardan başlamalı. Çünkü çocuğun ilgisinin başladığı dönem okul öncesidir. Velilerin çocuklarının iyi bir meslek seçimi konusunda yardımcı olabilmeleri için, okul öncesi dönemden başlayarak ilgilerini, becerilerini ve sosyal ortam ile oyun gruplarında ne yaptıklarını çok iyi gözlemlemeleri gerekmektedir. Bu sayede çocuklarına daha doğru ve objektif olarak yardımcı olabilirler." Projemiz çocuklarla aileleri meslekler hakkında hayal etmeye ayrıca mesleklere karşı bilgilenmeye yönlendiriyor.